Alla inlägg under februari 2008

Av Svensson - 11 februari 2008 20:44

På måndagmorgonen var lakanet i sängen lite fuktigt. Det kan bero på flytningar, vilket inte är särskilt ovanligt. Det kan även hända att fostervatten sipprar fram, vilket isåfall bör föranleda en undersökning av barnmorska, men då inget tydde på detta avvaktar vi. Det var även det råd vi fick när vi ändå ringde till förlossningsavdelningen. Om det fortsätter ska vi försöka hålla lite koll på vätskans pH. Lite efterforskningar på internet  gav informationen att flytningar ofta har ett lågt pH värde, 4-5. Urin 6,5-6.8 och fostervatten pH 7,2-7,4.


Magen har nu växt ytterligare.

Av Svensson - 11 februari 2008 20:32

På onsdagkvällen var vi och tittade på det bildspel som förlossningsavdelningen i Västerås visar för blivande föräldrar. De gör det istället för besök på avdelningen då dessa besök ansågs störande. Vi fick en bra bild av de olika avdelningarna och vad man ska tänka på. Den blivande modern bör kontakta förlossningsavdelningen om man har regelbundna värkar som varar ca 60 s med ca 3-4 minuters mellanrum eller om vattnet har gått, mamman blöder eller om man av någon anledning känner sig orolig. Anledningen till att det är bäst att den blivande modern ringer är att barnmorskan kan höra mycket utifrån andningen hur värkarna kommer. Inte mycket den blivande pappan behöver göra alltså. Förutom att vara ett stabilt stöd, vilket inte är så lite. Men i jämförelse med den blivande moderns uppgift så är det lite skillnad.

Av Svensson - 5 februari 2008 20:21

Idag var näst sista tillfället av föräldrakursen. Vi fick information om vilka smärtlindringsmetoder som finns. Känns som det vore skönt om man klarar sig utan för mycket smärtlindring. Det vanligaste är ju lustgas, men om det ger illamående är det ju inte så roligt. Akupunktur, varma bad och fokuserad andning verkar det bästa. Vi ska också testa en metod som kallas TENS som är elektrisk stimulering av huden för att avleda smärtan.

Av Svensson - 1 februari 2008 20:17

Vid kontrollen hos barnmorskan så var tillväxten av livmodern helt normal. Den var mitt i intervallet för jämförelsekurvan av ett normalt tillväxt förlopp. Vid den tidigare kontrollen låg den i underkant av detta intervall men det togs igen med råge nu. Det syns också på magen att den har växt mycket den senste veckan. Ofta sker tillväxten i omgångar så om den sackar efter någon vecka är det inget att oroa sig för.

Av Svensson - 1 februari 2008 19:49

Med beräknat födelsedatum till 17/3 2008 är det nu bara ca. 6 veckor kvar tills man kan vänta sig att det lilla livet ser dagens ljus. Tiden har gått fort. Vi har kommit tillrätta i huset och tapetserat och lagt nytt golv i sovrummet.

Skapa flashcards