Senaste inläggen

Av Svensson - 21 mars 2008 20:01

Idag fick vi åka hem från bb efter viktkontroll och läkarundersökning. Viktkontrollen visade att han nu vägde 4125g jämfört med de 4260g som han vägde när han föddes. En ganska liten minskning med andra ord, då det är ganska vanligt med en viktminskning på ca 10% de första dagarna. Men så har ju mjölkproduktionen kommit igång ordentligt också och han diar med god aptit. Läkarundersökningen visade att det inte verkar vara några fel på hörseln, reflexerna eller höften. Dock så kissade han på läkaren när denna klämde honom på magen.


Overallen var dock lite för stor...

ANNONS
Av Svensson - 21 mars 2008 19:59

och annars också naturligtvis

ANNONS
Av Svensson - 20 mars 2008 21:23

Natten till idag ville babyn amma nästan hela natten och morgonen. Den kanske har märkt att det börjar komma riktig mjölk nu. När den ligger på pappas bröst lyfter den på huvudet och tittar skeptiskt istället. Men jag säger att han är duktig som orkar lyfta på huvudet och så får han gå till mamma och få lite mer mjölk som belöning. Sedan har han sovit ganska mycket också.

Av Svensson - 19 mars 2008 16:24

Första dagen på bb ska bebisen få bada. På en del andra bb-avdelningar får barnet inte bada alls de första dagarna. Han verkad gilla vattnet men inte att komma upp därifrån. Med lite torra kläder på kroppen var det ändå ok.

Av Svensson - 19 mars 2008 16:15

Efter att ha blivit installerade i ett familjerum och fått kvällsfika på bb. Natten blir ganska lugn även om bebisen gnyr lite i sömnen och skriker ibland men det verkar gilla att ligga hos mamma. Att ligga hos pappa går också an.

Av Svensson - 18 mars 2008 16:09

Jag vaknar vid sextiden när väckarklockan ringer. Emma vill att jag ska värma hennes rygg lite. Det visar sig att hon haft värkar sedan klockan fem, men ändå kunnat sova lite mellan värkarna. Jag stiger upp och vi äter sedan en rejäl frukost med havregrynsgröt och smörgås. Värkarna blir lite starkare och det kommer lite blod. Emma ringer till förlossningen och de föreslår att vi ska vänta någon timme och sedan höra av oss igen. Emma tar ett bad och värkarna kommer med tätare intervall. Vi använder en TENS-apparat för att lindra smärtan men av någon anledning fungerar batterierna bara korta perioder i taget när man kör med full effekt. Nu är det 3 värkar på 10 minuter och det känns som att det kommer att bli en resa till förlossningsavdelningen idag. Jag försöker ordna lite praktiska saker som att tömma komposthinken, ge katten ordentligt med mat och ringa glasmästaren och säga att vi nog ändå inte ska lämna in bilen för att få den bakre glasrutan utbytt just idag. När vi ringer förlossningen igen säger de att det går bra att komma in, men normalt tar det inledande värkarbete lite längre.
Vi packar bilbarnstol tandborste och lite att äta tillsammans med förlossningsväskan och bb-väskan som redan ligger i bilen. Värkarna kommer med jämna mellanrum under färden till västerås men Emma hanterar dem bra med profylaxandning. När vi kommer fram kl. 10.30 får vi ett rum och ctg kopplas in för att kunna följa värkarbetet och barnets hjärtljud. Framåt 11.30, när värkarna blir starkare tycker Emma det blir riktigt jobbigt och vill ha mer smärtlindring. Barnmorskan föreslår epiduralbedövning. De sätter dropp och en narkosläkare kommer in som sätter in epiduralbedövningen. När bedövningen börjar verka vid halvett-tiden tycker Emma genast att det känns mycket bättre och det blir ett par lugna timmar, samtidigt som personalen byter skift. Värkarna kommer med jämna mellanrum men de går lätt att hantera med profylaxandning nu. Den nya barnmorskan sticker ändå hål på hinnorna så att vattnet går och därefter följs barnets aktivitet med en skalpelektrod. Framåt tretiden känns det dock värre och barnmorskan överväger att sätta in mer epiduralbedövning. Vid närmare undersökning visar det sig dock att barnet ligger så långt ner att de istället sätter igång med krystningarna. Emma spricker lite under det något forcerade krystarbetet men kl. 15.46 kommer det ut en välskapt pojke som läggs på moderns bröst. Pojken kikar lite förvånat med ena ögat mot pappa och mamma men börjar ganska snart att snutta lite på bröstet. Sedan får vi återhämta oss med lite fika. Därefter ska barnet vägas och mätas. 52cm lång och 4260g var han. Kl. 19 flyttar vi från förlossningsavdelningen till BB. Pojken hinner med att både snutta mer på tutten och bajsa och kräkas innan den somnar bredvid sin mamma.
En ganska klassisk sjukhusförlossning med andra ord. Kanske hade förlossningen blivit lite skonsammare mot underlivet om man inte hade stuckit hål på hinnorna och låtit kroppen jobba mer i sin egen takt, men då hade det antagligen inte gått lika fort.

Av Svensson - 17 mars 2008 21:15

Då var det planerade födelsedatumet snart passerat utan någon nedkomst. Det har ju varit lite ruggigt och snöigt idag så kanske lika bra det. En del sammandragningar har det dock varit så det kanske inte dröjer så länge till.

Det orange kuvertet med pensionsbeskedet kom iaf. idag. Om man ska bli förälder kanske det finns någon som kan ta hand om en ifall tillväxten av pensionen nu skulle bli lägre än förväntat :)

Av Svensson - 15 mars 2008 21:13

På lördagkvällen var vi och lyssnade på konsert, eller rättare sagt på Gerda - en sångsaga tillsammans med den blivande faderns föräldrar och äldre bror med fästmö. Det var trevligt och kanske sista gången vi var på konsert på ett par månader.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ barnwebb med Blogkeen
Följ barnwebb med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se