Senaste inläggen

Av Svensson - 17 februari 2008 20:36

Idag är det 1 månad kvar till beräknat födelsedatum. Vilket betyder att det är helt normalt att den föds alltifrån 2 veckor till 6 veckor från dagens datum. Enligt statistiken är det 5% chans att den föds på det beräknade födelsedatumet.

ANNONS
Av Svensson - 16 februari 2008 15:03

Idag kom emmas syster med sin drygt 4 månader gamla bäbis på besök. En trevig liten krabat. Så vi fick pröva på hur det är att ha en bäbis i huset. Fast inte så länge. Man märkte att den drygt 4 månader unga bäbisen ändå var ganska uppmärksam på sin omgivning.


Emma med sin systerdotter.

ANNONS
Av Svensson - 15 februari 2008 15:07

Idag var det gravidkontroll. Det mesta verkade ganska normalt. Bäbisens hjärtljud varierade mellan 155 och 165 men stabiliserade sig sedan runt 160 vilket barnmorskan verkade nöjd med. Även blodtrycket var normalt.

Av Svensson - 12 februari 2008 15:11

Ja nu har vi haft sista tillfället av föräldrakursen. Ett bättre namn kanske hade varit gravidkurs födabarn-kurs eller bli förälder-kurs då det är detta som har gåtts igenom. Och det är väl det som är meningen då det är barnmorskor som håller i kursen.

Man får väl gå någon föräldrakurs som tar upp mer kring uppfostran och sådana saker längre fram. Det borde egentligen vara obligatoriskt och gratis. Då skulle man nog kunna komma tillrätta med många problem på ett tidigt stadium.

Av Svensson - 11 februari 2008 20:45

Nu har vi packat ner lite saker i en väska som kan vara bra att ha med på den framtida förlossningen. Det enda som verkligen behövs är kanske blodkortet som den blivande modern fått på tidigare graviditetskontroll och id-kort samt patientjournal om den inte erhålls digitalt mellan avdelningarna, vilket den oftast gör nuförtiden. Utöver detta packade vi ner två babybodies, två cd-skivor, videokamera och tofflor. Vi får väl fylla på lite efterhand med annat vi vill ha med, för förhoppningsvis dröjer det några veckor än, då planerat födelsedatum inte är förrän 17/3 2008.

Av Svensson - 11 februari 2008 20:44

På måndagmorgonen var lakanet i sängen lite fuktigt. Det kan bero på flytningar, vilket inte är särskilt ovanligt. Det kan även hända att fostervatten sipprar fram, vilket isåfall bör föranleda en undersökning av barnmorska, men då inget tydde på detta avvaktar vi. Det var även det råd vi fick när vi ändå ringde till förlossningsavdelningen. Om det fortsätter ska vi försöka hålla lite koll på vätskans pH. Lite efterforskningar på internet  gav informationen att flytningar ofta har ett lågt pH värde, 4-5. Urin 6,5-6.8 och fostervatten pH 7,2-7,4.


Magen har nu växt ytterligare.

Av Svensson - 11 februari 2008 20:32

På onsdagkvällen var vi och tittade på det bildspel som förlossningsavdelningen i Västerås visar för blivande föräldrar. De gör det istället för besök på avdelningen då dessa besök ansågs störande. Vi fick en bra bild av de olika avdelningarna och vad man ska tänka på. Den blivande modern bör kontakta förlossningsavdelningen om man har regelbundna värkar som varar ca 60 s med ca 3-4 minuters mellanrum eller om vattnet har gått, mamman blöder eller om man av någon anledning känner sig orolig. Anledningen till att det är bäst att den blivande modern ringer är att barnmorskan kan höra mycket utifrån andningen hur värkarna kommer. Inte mycket den blivande pappan behöver göra alltså. Förutom att vara ett stabilt stöd, vilket inte är så lite. Men i jämförelse med den blivande moderns uppgift så är det lite skillnad.

Av Svensson - 5 februari 2008 20:21

Idag var näst sista tillfället av föräldrakursen. Vi fick information om vilka smärtlindringsmetoder som finns. Känns som det vore skönt om man klarar sig utan för mycket smärtlindring. Det vanligaste är ju lustgas, men om det ger illamående är det ju inte så roligt. Akupunktur, varma bad och fokuserad andning verkar det bästa. Vi ska också testa en metod som kallas TENS som är elektrisk stimulering av huden för att avleda smärtan.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ barnwebb med Blogkeen
Följ barnwebb med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se